Reviza Avantaje - Fracturi si osteoporoza

Programeaza-te acum!

     Apelati-ne telefonic la: 0772.267.366

Necroza aseptica de cap femural

Necroza aseptica de cap femural

  • necroza de cap femural

Necroza aseptica a capului femural ( NACF)

Reprezinta lipsa aportului sanguin la nivelul articulatiei soldului ceea ce duce la distrugerea articulatiei cu impotenta functionala si durere. Simptomatologia este asemanatoare cu artroza soldului ( coxartroza) , dar apare mai frecvent la adultul tanar : 35-50 ani. Mai jos aveti o imagine radiologica a NACF ( in stanga osul normal si in dreapta modificarile de structura osoasa.)

necroza cap femural

Cele mai frecvente cauze de aparitie a acestei afectiuni pot fi : trauma, tratamentul cu steroizi, dislipidemiile, consumul exagerat de alcool etc.

Primul simptom este durerea in zona inghinal mai intensa la efort , urcatul scarilor etc.

Durerea poate iradia posterior. Cu toate ca aceasta afectiune este destul de frecventa numeroase dezbateri asupra tratametului au existat pana de curand , cand Societatea Americana de Ortopedie a stabilit ca singurele tratamente ce dau rezultate sunt decompresia chirurgicala pentru formele incipiente si artroplastia totala de sold in cazurile avansate ( coxartroza).

Tratamentul cu bifosfonati , terapia cu unde de shock , oxigenul hiperbaric nu sunt concludente in amelioararea acestei afectiuni decat in unele cazuri.

Pentru mai multe detalii va puteti programa la nr de tel 0772267366.

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

Doctor Tarek Nazer:
0772.267.366


Clinica Masaya:
0721.197.077