Reviza Avantaje - Fracturi si osteoporoza

Programeaza-te acum!

     Apelati-ne telefonic la: 0772.267.366

Umarul inghetat ( Capsulita adeziva )

Umarul inghetat ( Capsulita adeziva )

  • UMAR INGHETAT

Umarul inghetat ( capsulita adeziva ) este o afectiune caracterizata prin mobilitatea redusa si dureroasa a umarului . Este cauzata de inflamatia capsulei articulare ( in special ligamentul coraco-humeral) care are rol in protejarea si mentinerea functionalitatii umarului.
Inverstigatiile paraclinice pentru diagnosticul de capsulita adeziva : analize sanguine, radiograii sunt in general normal, examenul RMN fiind necesar pt diagnosticare , dar de cele mai multe ori examinarea clinica este suficienta pentru diagnostic.

umar incgheat capsulita retractila

Durerea este severa, in special in timpul miscarilor , dar si noaptea , pacientii acuzand adeseori faptul ca nu pot dormi din cauza durerilor.
Umarul inghetat este frecvent intlnit la diabetici, in hipotiroidism sau posttraumatic. Tratamentul consta in fizioterapie si kinetoterapie agresiva alaturi de medicatie antialgica si infiltratii locale .Pentru cazurile refractare este necasara interventia chirurgicala.

infiltratie umar

Echipa consultatieortopedie.ro foloseste tehnci speciale de infiltrare peri si intraarticulare care redau mobilitatea si reduc semnificativ durerea in timp foarte scurt ( de ordinul minutelor).

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

Doctor Tarek Nazer:
0772.267.366


Clinica Masaya:
0721.197.077