Reviza Avantaje - Fracturi si osteoporoza

Programeaza-te acum!

     Apelati-ne telefonic la: 0772.267.366

Infiltratiile cu PRP ( plasma imbogatita cu trombocite )

Infiltratiile cu PRP ( plasma imbogatita cu trombocite )

Infiltratia cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite sau “platelet rich plasma”) este cea mai buna metoda de tratament folosita in ziua de astazi, avand beneficiul de a avea celule personalizate din plasma recoltata din sangele pacientului.

Sangele este alcatuit dintr-o parte lichida, plasma sanguina, in care se gasesc o serie de celule cu rol in crestere si din elemente figurate ( eritrocite, leucocite si trombocite).

Cum se obtine PRP?

In 12 min printr-un procedeu simplu, se recolteaza sange venos de la pacient ( asemanator oricarei recoltari pentru analize uzuale), se introduce apoi intr-o eprubeta speciala si se pune la centrifugat, pentru a obtine plasma cu o cantitate de trombocite de 9 ori mai mare fata de valoarea normala in sange.Tratamentul se realizeaza prin injectarea plasmei in zona afectata.

Cum actioneaza infiltratiile cu PRP?

Procesul de reparare incepe in general cu o etapa inflamatorie care dureaza in jur de 2-3 zile, urmata de proliferarea celulara in care se produce eliberarea celulelor noi si a factorilor de crestere la locul afectiunii, apoi incepe ultima etapa de remodelare a tesutului in care se produce diferentierea celulelor noi formate care iau locul celor distruse.

In ce afectiuni se potriveste tratamentul cu PRP?

 • Artrite si artroze
 • Leziuni de coafa rotatorie, de labrum
 • Leziuni de menisc, de LIA
 • Bursite de sold, genunchi, cot, umar, etc.
 • Tendinite (achileana, patelara, plantara, peritrohanteriana, etc)
 • Condropatii
 • Rupturi musculare
 • Epicondilite
 • Sinovite
 • Fracturi
 • Dureri ale coloanei vertebrale

 

Care sunt avantajele infiltratiile cu PRP ?

Este o metoda simpla, cu preparare rapida, care ajuta la regenerarea tesuturilor afectate, reduce timpul de recuperare si durerea, initieaza mecanisme proprii de vindecare si nu are risc de alergii, iar costul tratamentului este semnificativ mai mic decat alte tipuri de tratamente.

De cate injectari este nevoie?

In general este nevoie de 1-3 injectari, in functie de tipul afectiunii si de stadiul evolutiv al acesteia.

Care sunt contraindicatiile tratamentul cu PRP?

Nu se recomanda persoanelor care sufera de trombocitopenie, anemie severa sau cu tulburari de coagulare.

Cum se face recuperarea dupa ce ati facut o infiltratie cu PRP?

Dupa efectuarea infiltratiei, pacientul ramane in cabinet pentru 10-15min, timp in care efectueaza exercitii de flexie-extensie, ce ajuta la integrarea substantei in cavitatea articulara.  Se urmeaza 2 zile cu tratament antialgic postinfiltratie, apoi se incepe un program cu exercitii de recuperare stabilite in functie de afectiunea fiecaruia.

Tratamentul cu PRP este foarte eficient daca se tine cont de stadiul clinic al afectiunii si de indicatiile medicului.

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experienta de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva,  este specialistul nostru care a efectuat multe infiltratii cu rezultate foarte bune si sute de pacienti fericiti .

 

 

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

Doctor Tarek Nazer:
0772.267.366


Clinica Masaya:
0721.197.077