Reviza Avantaje - Fracturi si osteoporoza

Programeaza-te acum!

     Apelati-ne telefonic la: 0772.267.366

Hallux varus

Hallux varus

  • hallux varus

Hallux varus este o afectiune caracterizata prin devierea catre medial a degetului mare de la picior. Este mai frecvent intalnit la femei si cel mai adesea apare prin hipercorectia dupa operatia de monturi ( hallux valgus) , ajungand la 15% din cazuri dupa operatia prin tehnica Lapidus.

Clinic se observa durere, diformitate, inapacitatea de a purta anumita incaltaminte, instabilitate , iar degetul mare poate avea aspectul unei “gheare”.

Medicul ortoped va va face o radiografie prin care se masoara gradul de diformitate, iar pe baza acestei investigatii se va stabili tratamentul potrivit.

hallux varus

In cele mai multe cazuri , tratamentul conservator – purtarea de incaltaminte mai largi, orteze si chiar gips are rezultate modeste. Pentru corectarea acestei diformitati este necesara o interventie chirugicala de reparare sau fixare  si /sau transfer de tendon.

Echipa Consultatie Ortopedie va asigura cele mai noii tratamente chirurgicale la nivel European , avand o experienta mare in chirurgia piciorului .

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

Doctor Tarek Nazer:
0772.267.366


Clinica Masaya:
0721.197.077