Reviza Avantaje - Fracturi si osteoporoza

Programeaza-te acum!

     Apelati-ne telefonic la: 0772.267.366

Operatie de monturi

Operatie de monturi

  • operatia de monturi

Operatie de monturi

Operatia de monturi la picioare in ziua de astazi este mult mai diferita fata de operatia de monturi clasica care se facea cu ani in urma.

Monturile sau Hallux valgus reprezinta deformarea halucelui monturi la picioare ( degetul mare al piciorului ) prin care capul metatarsului deviaza spre intern iar varful degetului mare se duce spre celelalte degete formand o proeminenta dureroasa ce provoaca disconfort la purtarea de incaltari mai inguse .
In momentul actual, monturile se pot opera folosind diferite tehnici chirurgicale in functie de:
–  stadiul afectiunii
– unghiul intermetatarsian
– unghiul metatarsofalangian
– varsta Hallux valgus-ul este mult mai intalnit la femei decat la barbati, mai ales la femeile care au un istoric familial cu aceasta problema.

Operatia de monturi poate schimba unghiurile metatarsofalangian si intermetatarsian in asa fel incat sa aduca degetul in axul natural si sa ajute piciorul sa isi recapete forma normala si punctele corecte de sprijin.
Metodele minim invazive implica corectia deformarii degetului mare Operatie monturi minim invazivafolosind incizii mici si instrumente speciale pentru a putea profita de o recuperare mult mai usoara post operator .

Cat dureaza operatia de monturi ?

Operatia de monturi in general dureaza aproximativ  45-90 minute in functie de tehnica folosita. In functie de tipul operatiei pacientul are voie sa calce din a doua zi pe picior fara carje sau gips, doar folosind cateodata o orteza speciala de descarcare timp de 6 saptamani .

banner clinica masaya

Care este riscul de reaparitie ale monturilor ?

Multe persoane cred ca daca se opereaza , monturile cresc inapoi, aceasta este o impresie total gresita, o data cu rezolvarea axului osului sansele de recidiva sunt aproape inexistente.

Cat costa operatia de monturi ?

Pretul operatiei de monturi variaza intre 2000-2500 ron pentru persoanele asigurate in functie de stadiul afectiunii.

#operatiedemonturi #cumscapdemonturi #halluxvalgustratament #operatie fara dureri

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

Doctor Tarek Nazer:
0772.267.366


Clinica Masaya:
0721.197.077