Reviza Avantaje - Fracturi si osteoporoza

Programeaza-te acum!

     Apelati-ne telefonic la: 0772.267.366

Fractura extremitate inferioara(distala) Humerus

Fractura extremitate inferioara(distala) Humerus

Fracturile humerusului distal raman unele dintre cele mai provocatoare afectiuni de tratat si datorita apropierii sau chiar implicarii in articulatie. Standardul de aur la pacientii tineri este reducerea deschisa si fixarea interna.

Mecanism de producere: in doua moduri: traumatisme violente, in general la tineri fractura de humerus distal(accidente rutiere, sportive, cadere de la inaltime). In general, se asociaza si cu alte traumatisme (16%). traumatisme mici la varstnici(de mica intensitate: precipitare de la acelasi nivel).

Simptomatologie: un procent crescut dintre pacienti pot avea la prezentare o neuropatie ulnara. In principal, durere, inflamatie, hematom, impotenta functionala a articulatiei(limitarea miscarilor), deformarea articulatiei. Sunt importante consultul neurologic si cunoasterea mecanismului producerii.

Investigatii: radiografia standard in incidenta antero-posterioara si laterala a cotului este in general suficienta pentru a diagnostica fractura. Computer Tomograful are mai mult un rol in identificarea particularitatilor fracturii,obtinandu-se o reconstructive tridimensionala a regiunii osoase fracturate.

Tratament: in general fracturile humerusului distal cu deplasare se trateaza chirurgical. Tratament ortopedic. Pacientii cu fracturi fara deplasare pot fi tratati ortopedic, dar urmariti apoi, saptamanal cu radiografii (3, 4 saptamani), pentru a nu aparea o deplasare sau o angulare.Chiar si asa, pentru a evita o instabilitate a fracturii si pentru a permite o libertate a miscarii, cat mai rapid, se recomanda o fixare chirurgicala. Aparat gipsat brahio-antebrahio-palmar (3, 4 sapt). Totusi, tratamentul non-operator este rar indicat.

Tratamentul chirurgical:

– Reducerea deschisa si fixare interna cu placa si suruburi operatie fractura humeruseste indicata daca fractura cuprinde atat coloana mediala cat si pe cea latarala,deci intreaga epifiza distala a humerusului(cea mai frecventa metoda de fixare). Reluarea rapida a miscarilor este foarte importanta.

– Artroplastia totala de cot este indicata daca fractura este cu multe fragmente (cominutiva).Totusi se practica foarte rar ca tratament initial in fracturile cotului. – Reducere inchisa si 2, 3 suruburi percutanate in cazul fracturilor simple,localizate la nivelul unei singure coloane(interna/externa).


 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

Doctor Tarek Nazer:
0772.267.366


Clinica Masaya:
0721.197.077